torsdag 16. desember 2010

"Perfekt kjemi" av Simone Elkeles


Brittanys liv er perfekt, i hvert fall sett utenfra. At foreldrene krangler og søsteren har cerebral parese og trenger mye hjelp og pleie, skjuler hun så godt hun kan.
Alex, eller Alejandro, er latinamerikaner og bor med moren og to brødre sør i byen Chicago, i de fattige bydelene. Faren hans ble drept da han var seks. Han er gjengmedlem og vet at etter high school er utdannelsen slutt.
Begge går sisteåret på Fairfield High, i samme klasse i kjemi, og til lærer Petersons store kjemiprosjekt blir de satt til å jobbe sammen. De kjemper mot, de er så forskjellige at de ikke engang kan snakke sammen, men midt i fiendskapet oppdager de hverandres egentlige ”jeg”. Ei redd og sliten overklassejente og en latino-gutt som slåss seg gjennom tilværelsen og jobber på bilverksted etter skoletid.
De har alle odds mot seg, og kanskje er avstanden mellom dem for stor, men de varme følelsene lar seg ikke stoppe.
Dette er ei bok om å finne ut hvem man er, og om at alt er mulig hvis man bare vil sterkt nok. Det er også en fortelling om skolen, om vennskap og om å ta sjanser. Og det er en fantastisk kjærlighetsfortelling som veldig mange tenåringer allerede har lest og anbefalt.

Finnes boka på biblioteket. Sjekk her

Torunn