mandag 4. august 2014

"De takknemlige døde" av Benni Bødker

Serie: Infernus

Ny serie på grøsser hylla, og dette er virkelig ganske ekkelt!

Bøkene handler om Morgan, en gutt som er ekspert på demonologi og jobber som agent for MI9 med kodenavnet Infernus.

Morgan har alltid visst at han ikke var som andre. Hvem leker vel med ånder og spøkelser i hagen, blir innlagt på sinnssykehus når de er 8 år og beskyldt for å ha drept ei jente , som egentlig var besatt av en demon?

 15 år gammel blir han rekruttert av MI9 og tilknyttet deres stab av hemmelige agenter. Han reiser rundt i verden med en utstyrskoffert som alltid lager trøbbel i sikkerhetskontrollen. Den inneholder nemlig sølvkuler, en pistol, jernkjettinger og masse kjemikalier.

Denne første boken innleder med en reise tilbake til 1400-tallet, til et mørkt, fransk slott, hvor vi skjønner at slottsherren Gilles de Rais driver med noe grusomt. Barn forsvinner fra området, lokalbefolkningen frykter slottet og tjeneren hans har store kvaler med å utføre de blodtørstige oppdragene han får. Det oser av ondskap.

 Så er vi tilbake i nåtid, og Morgan er tilkalt til akkurat den samme landsbyen, Machecoul, for å finne ut hva som foregår på det gamle slottet.

 
Første kapittel heter «Blodregn over Bretagne», og dette er et av fenomenene som rapporteres av lokalbefolkningen - at det regner blod. I tillegg er det et arkeologisk team som graver i ruinene av slottet. Er det de som har forstyrret «noen»?  Morgan må finne ut hva og hvem det er som skremmer folk i Machecoul.

Bøkene er tynne og kan derfor virke lettleste, men bare for en litt øvet leser. Språket er ikke veldig enkelt, og innholdet er absolutt ikke for de yngste.

Morgan er nok 16-17 år i bøkene, og noen av beskrivelsene av det som foregår på slottet er ganske ekle og skremmende.

Hittil består serien av seks bøker, foreløpig er ikke alle oversatt. Fortellingene bygger på virkelige personer og historiske hendelser.

 Hvis du ønsker å låne "De takknemlige døde", trykk her

Kristin