onsdag 8. april 2015

"Skatten fra Miklagard" av Tom Egeland

Ny bok om Robert og arkeolog - mammaen hans.
Det er sommerferie og enda en gang er han med moren på jobb. Denne gangen er de i Vestfold i Norge og graver ut en gammel vikinggrav.

Har du hørt om Oseberg skipet? Det ble også funnet i Vestfold. Nå ligger skipet på museum i Oslo. Moren til Robert og de andre arkeologene tror de har funnet skipet og graven til en annen stor vikinghøvding , som het Njål. Hvis det er riktig er det nesten en sensasjon. Noen sier at Njål fant en stor skatt da han og vikingene hans reiste til Miklagard (Istanbul) på 900 tallet, og at de tok den med seg hjem. Ingen har noensinne kunnet bevise det, eller sett snurten av skatten.

Robert er mer enn gjennomsnittet interessert i historie og gamle dager, og klarer heller ikke denne gangen og holde fingrene unna utgravningene.

Tror du han havner i trøbbel, eller? Gjett om! Og selvfølgelig vet ikke moren hans hva han driver med. Men med gode hjelpere, spesielt fra ei jente som heter Anita og som er nesten like historiegal som Robert, finner han svaret på mange av de gåtene som moren hans ikke visste fantes engang.

Det blir selvfølgelig skikkelig spennende denne gangen også, og boka er like spekket med historieundervisning og faktaruter som den forrige. Greie forklaringer på ting som barn kanskje ikke vet hva er.

Denne gangen lærer vi masse om vikingene, som kanskje er ekstra spennende for oss som bor i Norge å lese om.

Bokens handling foregår i to parallelle verdener. Den ene er Rober og moren hans og utgravingene i Vestfold i 2014. Den andre er om høvdingsønnen Ulv som levde på 900 tallet.

Og akkurat som Ulv spilte en viktig rolle i kampen mot onde krefter på sin tid, er det i dag Robert som er den utpekte som skal redde verden fra Ragnarok!

Lett bok å lese, med grei skrift og godt med mellomrom. Passer fra 10-12 år og oppover.

Hvis du vil låne "Skatten fra Miklagard", trykk her
 
Kristin