torsdag 8. mars 2012

"Afrodite og ulykkesfuglen" av Ritta Jacobsson

Dette er den tredje boken om Afrodite.
Hun er en ungdomsskole-jente, i den siste er hun blitt 14 år, og hun bor i Sverige.
Hun har en hund som heter Voff og den elsker hun over alt i verden.
Afrodite er forelsket i Alexander i klassen, og hun er langt over gjennomsnittet nysgjerrig og snusete. Hun skal bli politi og alle vennene hennes tror at det vil gjøre verden tryggere!

Men...pga dette roter hun seg inn i noe i hver bok - ting som hun egentlig skulle holdt seg langt unna. Afrodite har alltid gode hensikter og ønsker å hjelpe, men det kan bli litt vanskelig for ei jente å rydde opp på egenhånd, noe alle de tre bøkene om Afrodite vitner om.

I denne boka ligger alt an til at det skal bli den beste sommerferien for Ditte(som hun kalles). Hun er blitt kjæreste med Alex og de to skal tilbringe ihvertfall en uke hos mormoren til Alex. Selv om de må hjelpe henne i huset og hagen ligger alt an til å bli herlig, både med badevann og mye mer rett i nærheten. Uheldigvis (eller kanskje heldigvis?) for Afrodite, foregår det helt tydelig noe mystisk på Herregården i parken der mormoren bor.

Nye eiere, ny ringmur med glass på toppen rundt hele eiendommen, mange unge gutter som jobber på bygget, den hvite kassebilen som bare kjører om natten. Og hvorfor er det presten som kjører kassebilen?
Og den bleke, tynne jenta i kjellervinduet, det virker som hun prøver å få kontakt.
Selvfølgelig må Afrodite finne ut hva som skjer, og dette er ikke bra!
Spennende, skikkelig driv hele tiden. Jente med bein i nesa!

Vil du lese bøkene om Afrodite? Klikk her

Kristin