mandag 19. mars 2012

"Bak Dødsfjellet" av Hilde Hagerup

Tror du på spøkelser?

Tror du på gjenferd i gyngestolen og monstre under sengen?

Tror du på kjettinger som rasler om natten?

Det gjør ihvertfall ikke jeg. Eller det gjorde ikke jeg, men......nå vet jeg ikke helt, for nå har jeg lest første bind i Hilde Hagerups serie om Spøkelsene på Frostøy, og ble helt fanget!

Boka handler om Jens som bor sammen med mammaen sin, og allerede fra starten skjønner vi at mammaen til Jens ikke er som andre mammaer. Det er noe som ikke er helt som det skal hjemme hos dem, men det går en stund før vi får vite hva det er.

Det vi også får vite tidlig i boken er at Jens er en som ingen vil være sammen med på skolen og at han blir mobbet av noen ufyselige barn som heter Kaja og Bård. Men vi aner ikke hva vi har i vente og det gjør ikke mobberne hans heller!

Boken kan kanskje virke litt kjedelig i begynnelsen fordi det ikke skjer så mye (ihvertfall til å være spenningsbok), men vær tålmodig, for når det braker løs så er det en utrolig historie som kommer til å trollbinde deg! Den er umulig å legge fra seg og jeg gleder meg til neste bind i serien!

Jens blir kjent med en verden han ikke ante eksisterte rett foran nesen hans, og vi blir bedre kjent med spøkelser av forskjellig slag. For visste du egentlig hva spøkelser spiser? Vi får vite hvor de bor, hva de gjør, hva de må ha for å leve, og om deres høyst spesielle forhold til oss vanlig dødelige. Det finnes ganske greie spøkelser og det finnes mange onde av dem, og vi møter alle!

Dette er ikke noen vanlig grøsser eller detektivhistorie, men den er så absolutt en spenningshistorie.
Det er en ganske tykk bok, men den er lett å lese, og det er kanskje takket være det vi kaller layout. Boken er skrevet med mange avsnitt, noen ganger mellom hver setning og det gjør at den blir lett og oversiktlig å lese. Det gjør også at boka er egentlig mye kortere enn det ser ut som.

Dette er begynnelsen på en serie (heldigvis), og det skal bli tre bøker. Serien heter Spøkelsene på Frostøy og denne første boken heter Bak Dødsfjellet (som er fjellet på øya hvor spøkelsene bor og som ingen tør å nærme seg).

Vil du lese om Spøkelsene på Frostøy, trykk her

Kristin