lørdag 11. juni 2016

"Skolen for det gode og det onde" av Soman Chainani

Tenk deg en skole som lærer opp barn til å bli eventyr-helter. Hvor de har en avdeling for de onde og stygge som skal bli de slemme skurkene i eventyrene,  og en avdeling for prinser og prinsesser og feer, som skal bli de gode og vakre.
Dette er «Skolen for det gode og det onde».

Før visste ikke noen i landsbyen om skolen, men nå…nå vet alle at hvert fjerde år, på den 11. kvelden i den 11. måneden, forsvinner to barn fra Gavaldon.
Barn over 12 år. Skolemesteren kommer og tar dem om natten. Den ene blir sendt til skolen for det gode, den andre til skolen for det onde. Ingen ser noe mer til dem før eventyrbøkene på mystisk vis dukker opp hos bokhandelen i byen. Ingen vet hvor bøkene kommer fra, men der, i eventyrene, kan man finne igjen alle de forsvunne barna. Som prinser og prinsesser og hekser og troll.

Selvfølgelig er hele landsbyen redd for skolemesteren. Alle gjør alt de kan for å gjemme barna sine når tiden nærmer seg.
Ikke Sophie. Hun gjør alt hun kan for å bli plukket ut til skolen for det gode, pynter seg og passer på at hud og hår er så vakkert som mulig.
Hun ønsker av hele sitt hjerte å reise til skolen for det gode.
Derfor kan du jo tenke deg hvor forferdelig det er når hun blir sendt til skolen for det onde, mens den heslige «venninnen» hennes Agatha havner på skolen for det gode.

Dette er første bind på norsk,  i en ny fantasy serie som skal bli en triologi. På engelsk heter den «The school for Good and Evil», og har ligget på bestselgerlistene i New York. Universal har kjøpt rettighetene og skal lage filmer av bokserien. Bokserien har også en fin hjemmeside, sjekk den ut: www.theschoolofgoodandevil.com


Spennende og annerledes fantasy historie, passer fint for mellomtrinnet og litt oppover, men den er ganske tykk (over 500 sider).
Dykk inn i eventyrenes verden sammen med Sophie og Agatha, du vil garantert like det, og som det står på boken: "Den eneste veien ut av et eventyr…er gjennom det".

Om du vil låne denne spennende boken, trykk her

Kristin