mandag 6. juni 2016

"Steinengler" av Kristina Ohlsson

Det skjer alltid noe i Åhus!
Denne gangen er det Simona som er hovedperson, og hun forteller sin historie - og historien om mormor.
Simona er på ferie hos mormor i Åhus. Mormor bor i et kjempestort hus som en gang har vært hotell, med mange tomme rom, og i hagen står det fire store steinstatuer. Statuene er av en familie, to voksne og to barn. Statuene har alltid stått der, og ingen har tenkt så mye på dem.
Før nå, for nå har de plutselig snudd seg! Hvordan har det kunnet skje, de er jo kjempetunge.
Dette er ikke det eneste mystiske som skjer i huset til mormor. Det er også kassettspilleren, som spiller stemmer som ingen har hørt. Det er lydene av stønn og sukk og skritt fra Sukkenes rom om natten. Det er skrift i duggen på speilet, når rommet er tomt, om at Simona må skynde seg, skynde seg før det er for sent.
Skynde seg med hva? Før hva er for sent?

I tillegg er det alt det som skjer med mormor.
Ikke rart at Simona trenger hjelp og støtte av vennene sine fra de to første bøkene, Billie og Aladdin.
Enda en spennende og mystisk bok fra Kristina Ohlsson om gjengen fra Åhus, og deres detektivvirksomhet. Akkurat som de andre bøkene er denne også utrolig spennende - vi mååå bare lese videre for å finne ut hvem som flytter på statuene, og hva som egentlig har skjedd på hotellet i gamle dager.
Jeg liker stemningen i bøkene til Ohlsson, og jeg liker vennegjengen fra Åhus, i tillegg er det en vakker bok om forholdet mellom Simona og mormor. De to første bøkene i serien heter "Glassbarna" og "Sølvgutten".

Ja takk, gjerne flere bøker om gjengen fra Åhus!

Hvis du vil lese "Steinengler", trykk her

Kristin