tirsdag 11. juni 2019

"Et høyst upassende mord" av Robin Stevens


Serie: Wells & Wong-mysteriene

Hazel og Daisy (Wong og Wells) møtes når Hazel kommer ny og litt forskremt til Deepdean Internat skole for unge piker.  Vi er i England i 1934, jentene er 13 år, og Hazel er den eneste på skolen med en far fra Hong Kong.
Daisy forbarmer seg litt over den nyankomne, og de blir ganske fort venner, og de blir også ganske fort klar over at de må lage seg et detektivbyrå, nemlig Wells & Wong.
Daisy utnevner seg selv til president, og Hazel til sekretær.

Den første saken deres kommer ganske fort, da Hazel (dessverre), er så uheldig å oppdage liket av Frøken Berg i gymsalen. Det er jo ille nok, men det verste er, at når Hazel kommer løpende og vil vise Daisy hva hun har oppdaget, er liket borte, og ingen på Deppdean vil innrømme at noe som helst har skjedd med Frøken Berg.
Et mysterium for det nye detektivbyrået. Jentene finner fort ut at de ikke bør lete utenfor skolen etter morderen, og de setter i gang med undersøkelser av alibier og motiver, og finner også fort ut at de kan innsnevre listen over mistenkte til noen få av lærerne på skolen.

Så dukker det opp enda et lik, og det blir en kamp mot klokken for å finne ut hva som egentlig skjer på skolen deres, og hindre at flere av lærerne og jentene forsvinner.

Spennende og «ekte» krim, med en annerledes historisk ramme. Andre bok i serien heter "Arsenikken er servert".
Hvis du vil låne bøkene i denne serien, trykk her


Kristin