tirsdag 22. oktober 2019

"Dette er ikke oss" av Neda Alaei

Dette er ikke oss

Sanna går på ungdomsskolen. Det er snart ett år siden mamma døde, og hjemme må Sanna passe på pappa som bare vil sove og skrive, han spiser nesten ikke, og legger knapt merke til henne. Alt ansvaret faller på Sanna: rydding, rengjøring, innkjøp og måltider. Sanna sier til seg selv at alt går bra, det går helt fint å gjøre alt selv i en alder av nesten femten.

På skolen er det ikke mye bedre, for bestevenninna Mie har sluttet å snakke til henne og fått seg en ny bestevenn. Men så begynner Yousef i klassen. Han lærer henne å ta bilder og å se verden på en helt ny måte, og Sanna finner endelig noen som forstår henne. Hun tror dette kan være starten på et nytt vennskap, men ikke alt går på skinner her heller. For hvorfor må de bestandig møtes i skjul? Hvorfor tagger han henne ikke i bildet på Instagram der hun står med ryggen til? Og kanskje aller viktigst: hva er det pappa egentlig holder på med inne på kontoret sitt dagen lang?

En fin, vond og (dessverre) realistisk historie om ungdom som må ta vare på seg selv når foreldrene ikke mestrer å være foreldre. Den tar opp et alvorlig tema uten at det blir for tungt – og den viser også at det er lys i enden av tunnelen. 

Hvis du vil låne denne nydelige og velskrevne boka, trykk her.

Samantha