torsdag 20. juni 2013

"Ulvene kommer" av Hilde Hagerup

Bok nr. 2 i serien "Spøkelsene på Frostøy"


Yiippi!! Nå har hun gjort det igjen! Hilde Hagerup har skrvet bok nr. 2 i serien "Spøkelsene på Frostøy: Ulvene kommer", og det har hun gjort så bra, så bra...
Jeg skrev rosende ord om den første boka i serien "Bak Dødsfjellet", og jeg gledet meg til neste bok. Nå har jeg lest den i et stort "jafs" og den skuffet ikke.
Vi er tilbake på Frostøy sammen med hovedpersonen Jens (lille, redde, ensomme Jens), som ikke er så redd lenger. Han viser seg tvert imot å være både tøff og modig. Særlig ensom er han heller ikke, selv om mange av vennene hans nok er av et litt annet slag enn de vennene andre ungdommer har.

Faren til Jens, Grev Stefan er kidnappet, skremselet som spøkelsene trenger for å "leve" er forsvunnet sammen med det onde spøkelset Johannes. Jens er den eneste som kan hjelpe dem, og han stiller opp, han bare må for pappas skyld (selvom mamma prøver å sende ham til Australia)!
Han har en uke på seg til å finne Johannes og skremselet, og når den uken er omme kan ikke bestemoren til Jens, Gerda Von Knapp, beskytte ham lenger. Og for spøkelsene er Jens kun et menneskebarn i spøkelsenes verden...

Hvor er det blitt av Johannes? Og Grev Stefan? Og hva har skjedd med alle barna på Den andre øya? Og...hva er det med ulvene, vil de også ta Jens?

Utrolig spennende, veldig overraskende, en annerledes fantasy-bok og en herlig spøkelsesfortelling, ulikt alt annet jeg har lest før. Passer for alle over 10 - 11 år som vil ha en virkelig flott leseropplevelse! Denne boken er akkurat som nr. 1 i serien lagd med mange mellomrom og delvis korte setninger. Det fungerer veldig fint, også for de som syns det er litt vanskelig å lese en lang bok med mye tekst - denne boken er dermed ikke så lang som den ser ut som!


Bok nr. 1 i serien heter "Bak Dødsfjellet".

Hvis du vil låne noen av bøkene i serien "Spøkelsene på Frostøy", trykk her

Kristin