onsdag 25. februar 2015

"De utvalgte" (bok 1 i serien Spirit animals)

Bok 1 i serien «Spirit animals», skrevet av Brandon Mull, (serien har forskjellige forfattere).

"De utvalgte" handler om fire barn, oppvokst på fire forskjellige steder i landet Erdas. De lever sine vidt forskjellig liv uten å ane noe som helst om hverandre. De vokser opp i helt forskjellige omgivelser og under veldig forskjellige forhold, fra gjetergutt til snobbete overklasse jente.

Alle barna er elleve år når vi møter dem i begynnelsen av boken, og når man er elleve år og bor i Erdas må man gjennom en stor begivenhet - alle barn må drikke en spesiell nektar, servert av en av grønnkappene, landets voktere. Hvis barnet er en av de få utvalgte, så vil nektaren gjøre noe med deg, og du vil kalle fram et kraftdyr.

Ikke mange gjør det, og det er knyttet stor spenning til disse seremoniene hvor barn fra alle steder i landet må delta.

Det må også de fire barna vi blir kjent med i boka:

Conor, Abeke, Meillin og Rollan.

Ikke mange barn kaller til seg kraftdyr, og ingen kaller til seg en av de fire falne stor-dyrene. Det går bare rett og slett ikke an!

Men det gjør disse fire barna. Conor en ulv, Abeke en leopard, Meillin en panda og Rollan en falk.

En gammel ondskap har våknet til live i Erdas. Barna og deres kraftdyr er landets eneste håp, men da må de lære seg å spille på lag med dyrene, og ikke være redde for dem. De må lære hvordan de får krefter fra dyrene, og de må lære hvordan de skal få dyra til å bli så trygge på dem at de går i dvale inne i kroppene deres og blir liggende på huden som en tatovering!

De må også lære seg å samarbeide, for de kan ikke møte farene som finnes der ute alene. Etter hvert viser det seg at det er ganske vanskelig å samarbeide...


Skikkelig spennende fantasy, første bok i en serie. Neste bok heter "Jaget" og er skrevet av forfatteren Maggie Stiefvater.

Grei å lese fra ca 11 år, og spennende selv for voksne. Vi gleder oss til neste bok!

Du kan selv velge om du vil lese bøkene i denne serien på norsk eller engelsk, Moss bibliotek har begge deler.
Bokserien har også en nettside, spiritanimals.no, hvor du selv kan prøve å mane fra et kraftdyr og bli med i kampen mot ondskapen.

Hvis du vil lese bøkene i denne populære serien, trykk her

Kristin