onsdag 25. februar 2015

"Familieforbannelsen" av Gareth P. Jones

Hva ville man ha sagt om man som 14-åring plutselig, helt ut av det blå, får vite at man har en stor familie som du ikke ante eksisterte? Akkurat dette skjer med Mariel, da moren hennes - gråtende ved telefonen - forteller henne at moren hennes er død. Mariel har aldri visst at hun har hatt en mormor, og da hun i tillegg får vite at moren har fem brødre, som da blir Mariels onkler, og at de igjen har koner og til sammen syv barn, blir Mariel temmelig sint. Hvorfor har moren aldri fortalt henne at de har en så stor familie!?

De reiser fra Australia hvor Mariel og moren bor, til hjemlandet England. Moren hennes kommer fra en liten landsby, og Mariel møter familien sin for første gang utenfor kirken i mormorens begravelse. De seks eldste søskenbarna hennes står i en tett klynge og hvisker med hverandre da hun går bort for å hilse på dem. Nesten alle av dem har mørkt, nesten svart hår og brune øyne. Mariel selv er blond med blå øyne. Det viser seg at søskenbarna er alt annet enn hyggelige, og det er noe som er fullstendig galt med dem. Etter hvert finner også Mariel ut at det må ha vært noe rart med mormoren også, men hva?

Og hva er det som foregår om natten i denne lille, britiske landsbyen? Hvorfor forsvinner flere dyr, mens andre blir hardt skadet? Og hvordan skal Mariel klare å redde sin yngste kusine, Madeleine, fra denne familieforbannelsen?

Denne boken er skikkelig spennende, og man klarer nesten ikke å legge den fra seg før man har funnet ut hva det er med denne merkelige, lite imøtekommende familien. Slutten er veldig overraskende og man klarer aldri å gjette hva det er før man leser selv!

Hvis du vil lese "Familieforbannelsen" eller noen av de andre spennende bøkene til Gareth P. Jones, trykk her

Marthe