lørdag 14. mars 2015

"Discosatan" av Vera Micaelsen

Kine er 12 år, og hun elsker å danse. Det gjør også Anastasia og Marina i klassen, men der slutter også likheten. Anastasia og Marina danser discojazz på studioet Love2dance, med verdensmester Monelise som trener.

Kine danser hjemme på rommet sitt, til musikk fra favoritt dansefilmene med Pina Bausch.

Anastasia og Marina danser i tynne treningsbukser i rosa nylonstoff, og lekre topper. Kine må danse i en gammel T-skjorte og avklipte joggebukser.

Anastasia og Marina får privattimer og lekre paljettdrakter til 20.000 . Kines mamma har ikke råd til verken timer eller konkurransedrakter, selv ikke de brukte draktene til bare 12.000.

Mamma’n til Anastasia og Marina er med på alle dansekonkurranser og kjører til hver trening.

Mamma’n til Kine jobber skift og har ikke bil, så Kine sykler.

Så får Kine lov til å begynne på dansestudioet etter mye masing. At hun i det hele tatt har lyst til å begynne der, når man hører hvordan de andre jentene oppfører seg mot henne, er helt utrolig, men dansingen betyr alt.

Men….det blir bare verre og verre. Kine mobbes både av treneren, jentene og moren deres.

Hva skal hun gjøre, orker hun dette? Hun ville jo så gjerne bli verdensmester i discojazz!

Redningen kommer en mørk kveld hun sykler over kirkegården. Møtet med den litt creepy damen forandrer alt. Kine vil så gjerne bli best og vise dem alle sammen, at hun til slutt går med på forslaget om å selge sjela si til Satan for å bli best i dans.

Hun skriver under avtalen og forsegler den med sitt eget blod. I tillegg må hun levere inn en person som står henne nær som pant, slik at djevelen har garanti for at hun ikke bakker ut. Og hvem passer vel bedre som pant enn den håpløse, patetiske faren hennes, som hun aldri har hatt kontakt med.

Nå forandrer alt seg, og hun danser som en dronning. Kine er i den syvende himmel. Først. Men så……blir ikke alt som hun hadde tenkt seg allikevel.

Er det virkelig dette hun vil? Er det slik hun vil være? Og hva med avtalen hun har inngått? Bryter hun den beholder Satan pantet!

Fin bok om jentemobbing, discodans og det å tørre å være seg selv og stå for det man mener. Alvorlig tema, men en bok som er lett å lese og forstå.
 
Hvis du vil lese "Discosatan", trykk her
 
Kristin