mandag 23. mars 2015

"Eleanor & Park" av Rainbow Rowell

Har du noen gang vært forelsket? Eller om du ikke har det, har du lurt på hvordan det er?

Jeg tror de aller fleste mennesker i verden over en viss alder kan svare JA på et av disse spørsmålene.
Og denne boken gir deg virkelig følelsen av hvordan det er å være forelsket, hvor fantastisk vidunderlig det er og hvor forferdelig grusomt det kan være.

Eleanor er ikke bare en outsider når det gjelder utseende, hun er en outsider. Hun har akkurat flyttet til Omaha og begynt på ny skole. Hun har ingen venner og hun har det ikke akkurat veldig bra hjemme.
Park er hva man kan kalle en normal gutt, han vet ikke selv at han er kjekk og han har venner. Familien hans er også forholdsvis normal, men tegneserier og musikk er hva som opptar tiden hans mest.

En dag skjer det: Eleanor og Park møtes og de misliker hverandre fra første stund. De er tvunget til  å sitte ved siden av hverandre på skolebussen og derfra utvikler det seg både til det verre - og til det bedre...

For dette er en bok som du ikke klarer å legge fra deg. Du vil kjenne deg igjen - man kan nesten kjenne det krible i magen gjennom følelsene til Eleanor og Park, og du vil kanskje til og med gråte litt.
Jeg har faktisk tenkt på Eleanor og Park flere ganger etter at jeg var ferdig med å lese boken og lurt på hvordan det går med dem :) Jeg likte denne boken veldig, veldig godt!

Rainbow Rowell har skrevet flere bøker, og hittil er to oversatt til norsk: Eleanor & Park og Fangirl. Om du vil låne noen av dem, enten på norsk eller engelsk, trykk her

Marthe