mandag 23. mars 2015

"Søt jente 13" av Liz Coley

Angie er en helt vanlig jente på 13 år. En morgen, på telttur, forsvinner hun sporløst. Tre år senere dukker hun opp utenfor huset hjemme, og tror at hun nettopp har kommet hjem fra teltturen. Hun husker ingenting fra de siste tre årene, ikke hvor hun har vært eller hva som har skjedd. Ikke kan hun forklare de dype arrene på anklene og hendene heller, eller hvorfor hun er helt hvit i huden og har store armmuskler.

Det blir vanskelig å gjenoppta livet hos familien og på skolen. Hun har mistet tre år, men kroppen har vokst og vennene hennes har gått videre i sine liv.

Angie skjønner at hun må finne ut hva som har skjedd, og ved hjelp av psykiateren Lynn greier hun det, litt etter litt. Og vi som leser får avdekket bit for bit hvordan hun greide å overleve.

Og det er en forferdelig og grusom historie vi hører om. Og så spennende at boka ikke er til å legge fra seg. Vi MÅ bare vite hvordan det går, om Angie blir helt frisk, om politiet løser saken og om hun virkelig får en kjæreste. Og mye annet, selvfølgelig. Dette er helt klart beste bok på lenge.

Hvis du vil låne "Søt jente 13", trykk her

Torunn