onsdag 25. februar 2015

"Halloweenhuset" av Arne Svingen

Dette er en av de nyeste bøkene i Arne Svingens utrolig populære serie "Svingens mørke verden".

Arne Svingen er også en av de tre forfatterne som skriver "Marg & bein"-serien, og bøkene i denne serien er like grøssende ekle og skumle som "Marg & bein"-bøkene!

I "Halloweenhuset" kan dere kanskje tenke dere hva det handler om? De to bestevennene Stian og Magnus er ute å går "Knask eller knep" akkurat som veldig mange andre på Halloween. Problemet er at de er litt sent ute, fordi de måtte på fotballtrening først, og dermed er nesten alle tomme for godteri da de ringer på rundt i nabolaget. Det er kun ett hus ingen av dem har turt å ringe på. Det er et mørkt, forfallent hus, med svarte vinduer og en gjengrodd hage. De vet det bor en gammel mann der, men han er bare utenfor døren etter mørkets frembrudd, og de har aldri sett ansiktet hans.

Stian har sååå lyst på halloween-godteri at han tilslutt ringer på i det gamle, skumle huset. Magnus er for redd, så han blir stående å vente på kameraten på fortauet. Magnus ser ikke inngangsdøren fra der han står, og etter hvert lurer han på hvor det blir av kameraten. Har Stian gått inn i huset??

Magnus smyger seg inn hageporten for å sjekke nærmere, da han plutselig hører en subbende lyd bak seg. Han rekker akkurat å kaste seg ned bak en busk, da en gutt med den skrekkeligste halloween-maska han noen gang har sett, går forbi og ringer på i det skumle huset. Døren åpnes og den gamle mannen slipper ham inn. Men gutten sa jo ikke "knask eller knep" engang, han gikk bare rett inn uten ett ord!? Bor han der? I det ekle, gyselige huset?

Og hvor er Stian blitt av???

Les boka selv for å finne ut hva det er med dette grusomme, ekle Halloweenhuset. Det er ikke sikkert du har så lyst til å gå knask eller knep neste gang!

Hvis du vil låne bøkene i "Svingens mørke verden", trykk her

Marthe