onsdag 21. oktober 2015

"Fangirl" av Rainbow Rowell


Cath og Wren er to tvillingsøstre. De har alltid vært uadskillelige, og de har gjort alt sammen.
Som små og ut i ungdomsårene har de begge vært helt oppslukt av historiene og bøkene om Simon Snow, og trollmannsskolen. To fangirls som levde seg inn i en fiksjonsverden om Simon og Baz og skrev fortellingene videre sammen. Fiksjonen er det som har holdt dem sammen.

Gjennom ungdomsårene forandret ting seg. Særlig nå som de skal begynne på universitetet. Wren er gira og er overmoden til å flytte hjemmefra. Klar for en ny start. Alt som Cath ikke er. Hun er ikke sånn som Wren. Hun er ikke den tvillingen som guttene faller for, som er populær eller skaffer seg venner. Cath gruer seg til alt sammen. Nye mennesker, blikk fra andre, bare tanken på å snakke med noen i det hele tatt. Cath isolerer seg fra denne verden og inn i fiksjonsverdenen hun kjenner best - sammen med Simon og Baz. Der alt er fredelig og bra, og det er der hun kan være seg selv. Hun unngår alt og alle, og prøver hardt for ikke å bli en del av det såkalte studentlivet.

Vi får høre om vennskap, kjærlighet som har blitt tapt, og om vennskap som gror og utvikler seg til noe mer.
Selv om boka ikke er skrevet i "jeg-person" kommer det fram så mange tanker og følelser som minst alle har kjent på en eller annen gang.
"Fangirl" er en varm og rørende bok, om å klare å gi slipp og gripe nye muligheter. Boken handler om redsel, men også mot, og å klare å tørre å leve. Slippe seg litt løs. Klare å se at livet i fiksjon ikke er sammenlignbart med det virkelige liv. Hvor fantastisk livet egentlig  kan være hvis du bare tørr å la deg selv leve.

"Fangirl" er en virkelig fin bok. Ville anbefalt den til ungdommer, rundt 14-16 års alderen (og eldre enn det), som er ute etter en rørende kjærlighet - og vennskaps historie. Absolutt verdt å lese!
Rainbow Rowell  er forfatteren av boka "Eleanor & Park" som ble utgitt i 2014, samme år som den norske utgaven av "Fangirl" ble utgitt. Personlig syns jeg at "Fangirl" er en utrolig bra bok.
Hvis du vil låne "Fangirl" eller noen av de andre bøkene skrevet av Rainbow Rowell, trykk her

Skrevet av: Elona, en skoleelev som jobbet her i arbeidsuka.