lørdag 24. oktober 2015

"Spring så fort du kan" av Sofia Nordin

Her kommer oppfølgeren til Sofia Nordins prisbelønte bok fra i fjor «Ett sekund om gangen», som var den første i en triologi.
Serien er en dystopi og handlingen foregår i Sverige.
En dødelig feber har drept nesten alle i byen hvor Hedvig bor, og hun rømmer ut til en bondegård på landet for å prøve å overleve der.
Utover i første bok flytter Ella inn på gården til Hedvig, og når bok en slutter har de akkurat funnet ut at de ikke er de eneste overlevende, de «finner» en utsultet gutt i skogen.
Ante, som han heter, blir hovedpersonen i bok to, og etter å ha overvunnet frykten for kontakt med mulige smittebærere, flytter han inn på gården sammen med Ella og Hedvig.
Jentene er allerede drevne på overlevelse og gårdsdrift, og etter hvert kan Ante også gjøre nytte for seg.
De tre ungdommene bestemmer seg etter hvert for at de er nødt til å ta en ny tur inn til byen. Både for å fylle opp med alt de kan av mat før vinteren setter inn, men også for å skaffe Ante klær. For Ante blir dette en ubehagelig og traumatisk opplevelse, siden han har gjort alt han kunne for å glemme. Glemme alt det han så den dagen feberen kom. Glemme hvordan han flyktet fra alt, selv sin egen syke mamma. Glemme at han aldri får se igjen familien og kjæresten sin.
Siden det nå bor to jenter og en gutt under samme tak, er det i denne boken duket for litt mindre spenning og nerve, men desto mer intriger og gutt/jente forhold. Litt mindre dystopi og spenningsbok, og litt mer «vanlig» ungdomsbok.

Boken er absolutt ikke så spennende som den første, men avslutningen lover godt for neste bok.
Hvis du vil låne "Spring så fort du kan", trykk her

Kristin