mandag 9. november 2015

"Jernprøven" av Holly Black og Cassandra Clare


Første bok i serien "Magisteriet".
Callum Blake halter. Han har en gammel skade i foten. I tillegg er han en veldig sint og uregjerlig 12-åring. Han kommer stadig opp i bråk.

Faren hans har sagt om og om igjen hvor viktig det er at han stryker på magusprøven. Magi går i arv, og faren hans er veldig lei seg for at Call har arvet evnen til å utføre magi.

Men det er ikke så lett å jukse seg til å tape, resultatet blir helt annerledes enn både faren og Call har tenkt seg. For man behøver visst ikke være flink for å bli magus.

Fantasybøker handler ofte om magi, og denne er full av det. Fantastisk full av det. Call og vennene hans opplever de mest utrolige ting, ja, bare det at Call får venner er utrolig.

I en blogg er det umulig å yte en bok som denne rettferdighet, uten å røpe for mye av det som skjer. Men det er spennende og morsomt og utover i boka håper jeg bare det skal gå bra med Call og vennene hans.

Denne boka passer for dem fra 10 år og oppover, sånn cirka. Og det skal bli fem bøker i serien, så det er mye å glede seg til!
 
Hvis du vil låne "Jernprøven", trykk her

tr