mandag 2. november 2015

"Bak murene" av C. J. DaughertyFørste bok i serien "Night School"
 
Når alle lyver hvem kan du da stole på?
Når Allie blir arrestert for tredje gang på kort tid, denne gangen for å tagge på skolen, har foreldrene hennes fått nok. Uten noen flere forklaringer, og i ytterste taushet, kjører de henne langt ut på landet og leverer henne på en kostskole, og så drar de igjen.

Cimmeria Academy er ikke som andre skoler. Den ligger som en gammel dyster herregård bak høye gjerder i en mørk skog. Alle elvene bor på skolen, og det er en haug med ordensregler og masse lekser.

Til tross for dette, finner skolehateren Allie ganske fort ut at hun trives, og hun får fort venner. Tror hun.
Men ikke alt er som det skal være på Cimmeria. Hva er det som foregår ute i skogen, og hva er Nattakademiet? Er rektor og de andre lærerne dem de utgir seg for, og hvem av de såkalte vennene kan hun egentlig stole på? Til tross for ordensregler og strenge sikkerhetstiltak blir skolen etter hvert et veldig farlig sted å være, og uten å vite hvorfor, er Allie i sentrum for alt som skjer.
Hva er det som skjuler seg i skogen rundt skolen, og hva er det som skjuler seg i Allies fortid som gjør at livet hennes står i fare?

Utrolig spennende bok for ungdom. Første bok i serien «Night school», og den er veldig godt skrevet. Jeg håper bare at andre bok kommer ganske så fort, hvis ikke må jeg nok ut å kjøpe den på engelsk.

Passer best for de eldste på ungdomskolen og oppover, (og for litt eldre bibliotekarer!).
Hvis du vil låne "Bak murene", trykk her
 
Kristin