mandag 23. november 2015

"La det snø" av John Green, Maureen Johnson og Lauren Myracle

Boka inneholder tre kjærlighetshistorier fra én jul. Forfatterne har skrevet en fortelling hver, men handlingen flettes i hverandre.

Det begynner med at det snør så kraftig at hele samfunnet stopper opp, både tog og biler kjører seg fast og der brøytebilene ikke har vært, holder folk seg inne. I hvert fall de fleste. For Jubilee satt på toget da det kjørte seg fast, og hun gir seg ut i uværet. Til Waffle House, som hun kan se fra togvinduet. Og videre derfra hjem til Stuart, som vil redde henne fra en jul på en benk i kafeen.

Til kafeen flykter også en gjeng cheerleadere på vei til et regionmesterskap. Og den gjengen med Ambere og Madisoner (de har like navn hele gjengen, synes Jubilee) følger med inn i neste fortelling. En av de ansatte på Waffle House ringer vennene sine og ber dem komme, for det er ikke så ofte det dumper inn 14 cheerleadere. Men å ta seg fram i snøen er ikke så lett.

I siste fortelling møter vi Addie, som nettopp har gjort det slutt med Jeb. Han satt også i det fastkjørte toget. Men Allie angrer og vil gjøre det godt igjen, men hvor har Jeb gjort av seg?

Syntes det var deilig å pakke seg inn i pledd og drikke te og lese denne boka. Fikk deilig julestemning og boken var god underholdning.

Boken står på popkult. I tillegg til bok, lydbok og e-bok på norsk, har vi også bok med engelsk tekst. Tror dette må være en typisk jentebok, det blir nok for «søtt» for de fleste gutter.
 
Hvis du vil ha litt julestemning og ønsker å låne boken, trykk her 

tr